Effectief leiderschap heeft een duidelijk doel nodig 
Met betrekking tot leiderschap worden vele theorieën ontwikkeld, opleidingen opgezet en workshops georganiseerd. Leiderschap wordt als hét magische ingrediënt genoemd als het gaat om het oplossen van frustraties én het verbeteren van de effectiviteit binnen de organisatie. Wij zien leiderschap als een levensstijl. Een goede leider herken je aan de actiebereidheid en het 'natuurlijk' bijdragen aan de algemene en/of gedeelde doelstellingen.

 Onze aanpak is erop gericht om mét u uw bedrijfsdoelstellingen helder te krijgen. Want zonder doel, is een ontwikkeling alsnog nutteloos. "Als u geen plan maakt voor uw eigen leven, wordt u enkel ingezet in plannen van anderen" [Remco Claassen, 2008]. Zo werkt dat in organisaties ook. Vervolgens kijken we naar hoe transparant het leiderschap is binnen de organisatie. Daarmee bedoelen we in hoeverre er wordt gecommuniceerd en begrepen is WAT er verwacht wordt en nog belangrijker: WAAROM dit belangrijk is. Het is aangetoond dat mensen nodig hebben te weten waarom ze iets doen. Als dat niet duidelijk is, zullen mensen persoonlijk niet ontwikkelen en gaan ze over tot actie als dat gevraagd wordt. Er is dan een sterk top-down leiderschap nodig. Het ontaardt vaak in een bestraffende en reactieve organisatiecultuur, gebaseerd op een strak management. In een proactieve organisatie daarentegen, is het persoonlijk leiderschap veel verder ontwikkeld en zullen mensen de juiste initiatieven nemen.

TOP wilt samen met u op zoek naar nieuwe en concrete inzichten om te kunnen vaststellen welke ontwikkeling er binnen uw organisatie nodig is. Wij hebben een breed palet aan (preventieve) methodieken en interventies ter beschikking. Dit zijn geen lange trainingssessies of voorlichtingsbijeenkomsten, maar meestal korte, doelgerichte interventies. Voornamelijk in de vorm van workshops, coaching gesprekken of team analyses om de doelstellingen en de weg ernaar toe helder te krijgen.