Training Veilig Werken bij Asfalt Centrale Rotterdam

Onlangs hebben we bij Asfalt Centrale Rotterdam (ACR) de training ‘Veilig werken’ georganiseerd. Bij deze training wordt theorie op een actieve manier gecombineerd met praktijkoefeningen. De training werd uitgevoerd onder de vlag van onze zuster ‘NCOB b.v.’.

De training is erop gericht om medewerkers te informeren over de voornaamste risico’s op het werk en hen bekend te maken met de belangrijkste veiligheidsmaatregelen.

In het praktijkgedeelte werd bij ACR vooral aandacht besteed aan gevaarherkenning; het leren herkennen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Met als doel: verhoging van het veiligheidsbewustzijn.

P1010905 Zo gingen de medewerkers er bij onze “Krokodillenjacht” op uit om (gewapend met een fototoestel) de grootste krokodil (het grootste gevaar) op de eigen werkplek te vangen. De oefening ‘Blinde vlek’ gaf helderheid in het beperkte zicht dat een chauffeur in een wiellader heeft en bij de ‘HOT spot’ werd duidelijk dat er op een terrein vaak veel dode hoeken aanwezig zijn.
Onze visie is dat veiligheid op de werkplek zelf gebeurt en niet in een klaslokaal. Door onze actieve werkvormen, wordt veiligheid tastbaar en leuk. valharnas