Training Handling & Performing inspections & Safety Leadership bij Anthony Veder

Anthony Veder is één van de weinige tanker-rederijen die zich volledig hebben toegericht op vloeibaar gas zoals LNG, LPG, Petrochemische gassen én CO2.

AV-logo

Anthony Veder is opgericht in 1937 en was in 1999 de eerste tanker maatschappij met een schip t.b.v. het vervoer van CO2. Dit geeft aan dat innovatie niet iets ‘nieuws’ is binnen Anthony Veder, maar innovatie zelfs tot het hart van het bedrijf gerekend wordt.

De training

Anthony Veder gelooft dat de groei van het bedrijf alleen succesvol kan zijn als deze van binnenuit door de eigen mensen gedragen wordt, waarbij de werknemers zelf meegroeien in hun ontwikkeling.

De twee daagse training was erop gericht om HWTK’s enerzijds voor te bereiden op het uitvoeren van interne inspecties over de vloot, alsook handvatten te geven hoe ze zich nog beter kunnen presenteren tijdens inspecties van hun klanten (olie- & gas, chemische industrie). Daarnaast was er de behoefte om de HWTK’s tools te geven op het gebied van leidinggeven in veiligheid (Safety Leadership). Denk hier bij aan transparant leiderschap, feedback, OVK, confronteren alsook communicatie technieken die gesprekken, inspecties (zowel intern als van de klant) alsook onderlinge afstemming effectiever maken.

Beperkte theorie + veel oefenen = groot effect

TOP heeft er bewust voor gekozen om in deze training de hoeveelheid theorie beperkt te houden en ruim tijd te nemen voor actieve werkvormen, onderlinge reflectie, verwachtingen uitwisselen en natuurlijk oefenen met behulp van onze trainingsacteur.

Door zowel in de start als bij de afsluiting communicatie en terugkoppeling door de deelnemers plaats te laten vinden aan stafleden uit de kantoor-organisatie, zijn ook hier verwachtingen duidelijk neergelegd wat ten goede komt aan het vervolg traject.

Resultaat

Iedere deelnemer heeft voor zichzelf tijdens de training heldere en behapbare leerdoelen opgeschreven welke direct in de praktijk gebracht kunnen worden. Het heeft inzicht gegeven hoe communicatie werkt en wat hierin effectief is en wat niet-effectief is.

En zo zien we het resultaat van onze trainingen graag:

  • Bijbrengen van (beperkte) kennis;
  • Vergroten van bewustzijn van eigen sterke punten & leerpunten;
  • Motivatie (evt. wegnemen van weerstand) & gereedschappen om direct met de leerpunten aan de slag te kunnen.