TOP in Organisatieadvies: ISM integratie na overname bedrijf

Bij één van onze relaties, een grote internationale Marine Contractor, heeft Sandra van Schooten meegewerkt aan het implementeren van het Safety Management Systeem (ISM). Het project is inmiddels opgeleverd, Sandra en deelt de ervaringen met ons.

Wat was de vraag?
Door de overname werden er uiteraard schepen aan de vloot toegevoegd. De vloot was al voorzien van een Document of Compliance (DOC) en de individuele schepen waren allen International Safety Manual (ISM) gecertificeerd. De nieuw aan de vloot toe te voegen schepen dienden te worden geïntegreerd in het bestaande DOC.

Wat was onze aanpak?
Er werd een Gap-analyse opgesteld om de verschillen tussen de Safety Managementsystemen van beide bedrijven in kaart te brengen. De geconstateerde verschillen werden gepresenteerd aan de opdrachtgever. Vervolgens is met de opdrachtgever bepaald op welke wijze de verschillen worden ingevuld.

Wat is het resultaat?
Op basis van de Gap-analyse is een nieuw Shipboard Manual opgesteld. Onder begeleiding van Sandra kon de bemanning van desbetreffende schepen worden geïnformeerd.

Inmiddels heeft de organisatie het DOC opnieuw ontvangen en zijn de ISM audits door het Klasse bureau succesvol afgerond.