Tideway Safety Awareness & Risk Management e-learning

Afgelopen jaar heeft TOP de basisbeginselen van Safety Awareness en Risk Management in een actieve en aantrekkelijke e-learning gestoken voor Tideway Offshore Solutions.

Hiermee krijgen alle medewerkers, zeevarenden en contractors de mogelijkheid om online de basisbeginselen van de veiligheidsstandaard van Tideway te leren kennen.

TOP heeft gekozen voor een didactisch model, waarbij de gebruiker niet achteroverleunend veel tekst te zien of te horen krijgt. De gebruiker wordt middels actieve workshops en oefeningen uitgedaagd om het QHSES Managementsysteem in te duiken om zo de modules af te ronden.

Verder is de theorie zo aantrekkelijk mogelijk gebracht, met behulp van een sneltekenaar. Zo kan iedereen in hun eigen tempo en op hun eigen meest geschikte moment de modules doorlopen. En heb je geen tijd meer, geen probleem, de volgende keer ga je gewoon verder waar je gebleven was. Aan het eind van elke module worden de vaardigheden en kennis getoetst met een examen.

TOP gelooft in het principe van ‘blended learning’:

Nadat de cursisten de e-learning succesvol hebben afgerond, worden ze automatisch door HR ingepland voor een actieve (oudoor) workshop om de beginselen écht in de praktijk te brengen.

Het eindresultaat is simpel en doeltreffend: iedereen heeft dezelfde kijk op de basisprincipes van veiligheid, de juiste basiskennis van het QHSE Managementsysteem en men weet hoe de interne verbetercyclus loopt en welke bijdrage iedere medewerker hierin heeft.

Inmiddels hebben vele medewerkers de e-learning al doorlopen en de reacties zijn zeer positief.

TOP is een samenwerking gestart met SkillSafe (www.skillsafe.com) voor het verder ontwikkelen van delen van haar trainingsprogramma in actieve e-learning modules.