Scheepswerf Reimerswaal en TOP: een kwalitatief goede match!

Scheepswerf Reimerswaal is al sinds 1985 een betrouwbare partner in het bouwen, repareren, modificeren en ontmantelen van schepen en het uitvoeren van aanverwante (dok)werkzaamheden.
Of het nu gaat om vissersschepen, baggerschepen, binnenvaartschepen, sleepboten of coasters, bij Scheepswerf Reimerswaal is uw schip in goede handen. In de branche staat Reimerswaal dan ook bekend als adequaat, efficiënt en klantgericht.
 

Logo Reimerswaal

Deze sterke kwaliteiten wilden wij als organisatie verder ontwikkelen, om zo nog beter in te kunnen spelen op de wensen van de klant. Een VCA certificering, ruim tien jaar geleden, was hier een eerste stap in. Maar inmiddels waren wij toe aan een volgende stap. Op aanraden van een aantal grote klanten, zijn wij ons meer gaan verdiepen in de ISO 9001 norm en de voordelen die deze norm ons als organisatie kan bieden. Dat TOP de geschikte partij was om Reimerswaal hierbij te ondersteunen, stond voor ons als een paal boven water.

In 2012 zijn we voor het eerst in contact gekomen met TOP. Ruud Verburg, maritiem consultant, heeft ons toen benaderd om mee te werken aan zijn training Safety Awareness bij één van onze grote relaties. Een vast onderdeel van deze training is een kijkje in de praktijk op een werf. Deze eerste samenwerking is ons zeer goed bevallen en sindsdien weten we TOP te vinden voor advies en veiligheidskundige ondersteuning.

Luchtfoto Reimerswaal

Ook in het huidige traject zijn we zeer tevreden over de werkwijze van TOP. Hester Schimmel is onze vaste adviseur bij het opzetten en implementeren van het nieuwe managementsysteem. Zij heeft ons begeleid bij het onder de loep nemen en het in kaart brengen van de primaire en secundaire processen binnen Reimerswaal. Hester houdt ons hierbij constant scherp. Een zeer leuk en ook leerzaam proces. Eigenlijk hebben we op papier verwoord wat we al jaren doen. Maar dan wel met een kleine verbeterslag, die ons als organisatie meer structuur en de klant een professionele partner gaat opleveren.

Renzo Verras, Technisch directeur

Scheepswerf Reimerswaal

*Sinds oktober 2013 is Scheepswerf Reimerswaal ISO 9001 en OHSAS 18001 gecertificeerd; Een garantie voor de borging van kwaliteit en veiligheid van onder andere bouw-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden aan schepen. TOP feliciteert Scheepswerf Reimerswaal met het behalen van de certificaten en is trots een bijdrage te hebben kunnen leveren!