Gebr. Schouls Leiden: Een klant aan het woord!

“Met advies van TOP is het hart van ons bedrijf sterk verbeterd!”

Aannemingsbedrijf Gebroeders Schouls in Leiden is een middelgroot aannemingsbedrijf op het gebied van beton-, weg- en waterbouw. Al jaren houden wij ons bezig met bergbezinkbassins, bruggen, duikers, gemalen, kademuren, rioolwerken, spoorwerk en verhardingen.
Om onze bedrijfsvoering te optimaliseren hebben wij zo’n 15 jaar geleden een kwaliteitsmanagementsysteem geïmplementeerd gebaseerd op ISO 9001. Het zelf opzetten van het kwaliteitsmanagementsysteem is voor ons zeer leerzaam geweest, maar ergens houdt onze kennis op. Al snel hadden wij besloten enkele onderdelen binnen het managementsysteem niet zelf te ontwikkelen, maar door een deskundige partij. Juist in deze periode (1996) kwamen wij in contact met TOP Management Consultants.

schouls header

Door hun professionele maar vooral pragmatische aanpak hebben we besloten o.a. de interne audits door TOP te laten verzorgen. Hierdoor zijn wij gewaarborgd van onafhankelijke adviseurs die bekend zijn met de GWW branche.

Net als veel ondernemers hebben wij ook gedacht dat onze bedrijfsvoering goed loopt en verbeteringen niet direct nodig zijn. Door de frisse blik van buiten van de adviseurs van TOP blijken er toch verbetermogelijkheden te zijn waar we zelf soms aan voorbij lopen. Mede hierdoor is het hart van ons bedrijf, het bedrijfsbureau, sterk verbeterd. Maar ook op andere afdelingen zoals de administratie en uitvoering zijn verbeteringen doorgevoerd.

Al jaren maken wij regelmatig gebruik van de kennis en expertises binnen TOP bv. Elke adviseur heeft zo zijn eigen specialisme, waardoor we altijd met vragen bij ze terecht kunnen. In 1999 hebben wij in samenwerking met TOP ons kwaliteitssysteem uitgebreid met veiligheidsaspecten en zijn wij VCA** gecertificeerd, gevolgd door “Werken in de Risicogebieden van de Railinfrastructuur, BTR”. Enkele jaren later (2007) kwam het certificaat voor SIKB BRL 7000 daar bij en begin dit jaar het FSC keurmerk.

Als directie van Gebr. Schouls vinden wij het heel belangrijk dat onze mensen veilig kunnen werken en aan het eind van de dag weer veilig naar huis kunnen. Mede hierdoor hebben we onlangs samen met de veiligheidskundige van TOP de werkzaamheden van het plaatsen en verwijderen van damwanden onder de loep genomen. De omstandigheden waren al goed, maar de veiligheidskundige gaf ons toch een nieuwe frisse kijk op enkele onderdelen, waarmee wij de werkomstandigheden nog weer verder kunnen optimaliseren.

Onze relatie met TOP is naar volle tevredenheid en wij zullen ze nog vaak raadplegen om hun specifieke advies!

 

Dhr. R. Vinke, Directeur

Aannemingsbedrijf Gebr. Schouls BV