14 december 2017: TOP-Academy ‘De kracht van interculturele verschillen!’

In Nederland hebben we een no-nonsense mentaliteit. We zetten snel onze schouders eronder en gaan van start. Soms leidt dat tot onbegrip of onduidelijkheid bij teamleden. Vooral in het internationale circuit blijkt nogal eens dat de interculturele verschillen leiden tot barrières die u niet had verwacht. Maar ook binnen enkel Nederlandse teams kunnen grote verschillen zitten!

In ons vakgebied worden er veel cultuur- & gedragsprogramma’s opgesteld en ingevoerd. Maar die kijken naar het algemene beeld, het gemiddelde zichtbare gedrag van een groep (‘zo doen we de dingen hier’). En daar worden dan algemene acties op voorgesteld. Er gaat juist veel verkeerd op de ‘onderstroom’; als de onderlinge relatie tussen teamleden niet goed is, kan dit tot verspilling en onbegrip leiden. Uiteindelijk zelfs tot ongevallen of faalkosten! Wie echt bruggen wil bouwen en verder wil komen met zijn team zal zich moeten verdiepen in de achtergrond van cultuur en interculturele verschillen. Dan maakt u pas écht het verschil! Tijd voor een TOP-Academy!

Wij stellen u voor, onze Key-Note spreker van deze editie: Rien van der Toorn. Rien is een expert in interculturele communicatie, cross-culturele overeenkomsten en bruggenbouwer tussen mensen van verschillende etnische afkomst. Rien houdt wereldwijd trainingen over de impact van cross-culturele teams. In zijn lezing zal Rien uitleggen wat het basis principe is achter élk cultuurverschil. Daarnaast zal hij diverse voorbeelden delen en bekende (management-)technieken en communicatiemodellen  (feedback, etc.) in het licht van cultuurverschillen plaatsen. U bent daarna in staat elk cultuurverschil te herkennen en deze veel efficienter te kunnen gebruiken!

Aanmelden: Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Meldt u snel aan via info@top-advies.nl en we reserveren de laatste gratis plekken voor u!

Kosten: geheel gratis, maar meldt u zich aan van te voren via info@top-advies.nl

 

Het programma van de TOP ACADEMY CHRISTMAS EDITION 2017 ziet er als volgt uit:

14.30 – Ontvangst met koffie en thee
15.00 – Opening en welkom door Cesar Franken
15.30 – Lezing Rien van der Toorn
17.00 – Afsluitende borrel
18.30 – Einde

Locatie: Hotel New York, Koninginnenhoofd (Wilhelminakade) 1, 3072 AD Rotterdam – Parkeren, betaald voor de deur of Parkeergarage http://www.hotelnewyork.nl/over-hny/parkeren-en-bereikbaarheid/

Mocht u naar aanleiding van deze bevestiging nog vragen hebben en/of informatie wensen, dan kunt u contact opnemen met Debbie de Boer of Ray Maijnard, t. 010 8209868 of via info@top-advies.nl

Graag tot ziens op 14 december aanstaande!